едногодишен

едногодишен
едногодѝш|ен, -на, -но <-ни>
прил di un ànno, annuàle

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • ануален — (лат annualis) 1. годишен, што се случува секоја година, 2. бот што трае една година, едногодишен (за растение) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”